Kampeerboerderij

De oorsprong van de kampeerboerderij Overijssel ligt in de opkomst van het toerisme en is dus indirect het gevolg van het krijgen van meer vrije tijd. De "gewone man" wilde ook wel eens wat meer zien dan zijn directe leefomgeving, trok erop uit en zocht een goedkope overnachtingsmogelijkheid. Slapen in het hooi van de kampeerboerderij bij een willekeurige en goedgezinde boer behoorde tot de mogelijkheden.

Wikipedia zegt het volgende over de kampeerboerderij Overijssel: Een kampeerboerderij is een boerderij waarvan een gedeelte is ingericht om te kunnen overnachten. Wanneer op een boerderij geen veeteelt meer plaatsvindt, kan de boer besluiten om de stallen te verbouwen tot kampeerboerderij. De boer brengt sanitaire voorzieningen, een keuken en veiligheidsmaatregelen aan en verhuurd het geheel vervolgens aan groepen. De term kampeerboerderij wordt vaak ook gebruikt voor een boerderijcamping.

Omdat kampeerboerderij Overijssel ook gebruikt kan worden voor kamperen bij de boer wordt tegenwoordig vaak in plaats van kampeerboerderij de aanduiding groepsaccommodatie gebruikt. Ook krijgen de huidige groepsaccommodaties steeds meer voorzieningen en wordt de luxestandaard steeds hoger. Hierdoor is de naamsverandering van kampeerboerderij Overijssel in groepsaccommodatie Overijssel een logisch gevolg.

Door de diversiteit van de leden, vindt u bij de Samenwerkende Groepsaccommodaties in Overijssel voor elke groep een passend verblijf in een groepsaccommodaties of kampeerboerderij Overijssel.

Laatst bekeken accommodaties