Kampeerboerderij

In Overijssel beland je letterlijk en figuurlijk in een gespreid bedje. Zien, ruiken en beleven: met een verblijf in een kampeerboerderij ontdek je het echte Overijssel. Wij helpen je graag een beetje bij deze zoektocht naar de perfecte kampeerboerderij.

Wat is een kampeerboerderij?

De opkomst van het toerisme en het ontstaan van kampeerboerderijen in Overijssel zijn nauw aan elkaar verweven. De ‘’gewone man’’ begon te verlangen naar iets anders, meer zien en beleven. Hij besloot op pad te gaan en zocht een goedkope overnachtingsmogelijkheid. En wat is een betere manier om dit avontuur te beleven dan in het hooi van een kampeerboerderij, genesteld bij een gastvrije boer?

Een kampeerboerderij is een boerderij waar een gedeelte zo ingericht is, dat je er kunt overnachten. Boeren toverden hun stallen om tot kampeerboerderijen, compleet met sanitair en een keuken om zo hun terrein te kunnen verhuren aan groepen. Tegenwoordig neemt de term ‘groepsaccommodatie’ steeds meer de plaats in van ‘kampeerboerderij’. Dit komt doordat deze accommodaties niet alleen gebruikt worden voor kamperen bij de boer, maar ook voor diverse groepen die op zoek zijn naar een passend verblijf. Met de steeds hogere standaard van luxe en de toenemende voorzieningen is de naamsverandering van kampeerboerderij naar groepsaccommodatie een logisch gevolg.

Op zo’n kampeerboerderij waar de natuur je beste vriend is, prikkel je je zintuigen, kijk je met een frisse blik naar de ongerepte schoonheid en ervaar je de eenvoud van het buitenleven in het verrassende Overijssel. Je zit in een hele mooie accommodatie, in een nóg mooiere omgeving.

Beleef Overijssel vanuit een kampeerboerderij

Gastenboerderij Kosman ligt aan de rand van de Holterberg, tegen de Sallandse Heuvelrug aan, precies op de grens van Gelderland en Overijssel. Het is meer dan alleen een verblijf; het is een ervaring die je verzekert van een nieuw perspectief op vakantievieren.

De kampeerboerderij heeft een gezellige woonkamer, moderne keuken, 6 slaapkamers, lekkere bedden, fijne badkamer en een zonnig terras. Als je denkt dat dit de enige faciliteiten zijn, heb je het mis. Deze vakantieboerderij in Overijssel verrast je met een hottub én sauna. Kortom: deze accommodatie in Overijssel laat zien dat ontspannen en verwonderen hand in hand kunnen gaan!

Kom je met meer dan 15 mensen? Je kunt ook de gehele gastenboerderij huren. Deze heeft plek voor maar liefst 30 mensen. Je weet wat ze zeggen: hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

Laat je verrassen door een vakantieboerderij Overijssel

Midden in het groen en even weg uit de sleur van thuis. Dat ervaar je bij vakantieboerderij De Boerschop. De accommodatie biedt ruimte aan 34 personen en telt 14 slaapkamers, verdeeld over de gebouwen IJssel/Vecht en Regge. Dit geeft je de mogelijkheid om samen te zijn als groep, maar je kunt je ook makkelijk even terugtrekken. Dankzij de grote tuinen voel je je helemaal één met de omliggende natuur.

Ook voor de actievelingen van het gezelschap is deze kampeerboerderij in Overijssel een fijn adresje. Daag iemand uit voor een potje tafeltennis, spring op de trampoline of laat je voetbalskills zien. Je staat hier versteld van alle mogelijkheden! Heeft iedereen wandelschoenen meegenomen? Maak dan een wandeling door het nabijgelegen Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Meer zien en beleven? Wandel naar het dorpje Luttenberg of stap op de fiets en trap naar het nabijgelegen Hellendoorn.

Luxe en comfortabele kampeerboerderij Twente

Wil je de gastvrijheid, nuchterheid en sfeer van Twente ervaren? ‘t Keampke Buiten is een Twentse kampeerboerderij, geschikt voor 15 personen. Zet het beeld van een koude, tochtige schuur met klapperende dakpannen uit je hoofd, want dat is hier niet het geval. Deze kampeerboerderij in Twente heeft een modern jasje. Met zes slaapkamers, elk met een eigen badkamer, heeft deze kampeerboerderij genoeg ruimte voor jou en je medereizigers. We houden stiekem allemaal wel een beetje van luxe, toch? Goed nieuws, want deze kampeerboerderij verrijkt jouw verblijf met een eigen sauna! Na een ontspannen momentje in de sauna sluit je de avond af met een drankje bij de houtkachel op het terras. Want nergens anders dan in Twente weten ze beter dat tijd ons kostbaarste bezit is.

Je vervelen zit er niet in, want er is hier genoeg te beleven. Loop naar het toeristische dorpje De Lutte, ga pootje baden in rivier de Dinkel of maak een uitstapje naar natuurgebied Het Lutterzand. De omgeving zal je verrassen! Kijk uit, want straks wil je nooit meer op huus an!

IMG 0256 IMG 0259 IMG 0244

De Boerschop, IJssel Vecht Regge

Onze vakantieboerderij "De Boerschop" ligt aan de rand van het dorp Luttenberg, waar het Sallandse landschap met zijn ongerepte natuur borg staat voor dagenlang genieten. In de totale groepsaccommodatie kunnen 34 personen verblijven. Er zijn 14 slaapkamers in de rondom een erf gelegen gebouwen Ijssel/Vecht en Regge. Wij verzorgen de maaltijden voor jullie.

Bekijk deze accommodatie
14
kamers
34
bedden
8
badkamers
Huisdieren
Rolstoel toegankelijk
van
tot
vanaf
Aanvragen
Speelveld Kosman Woonkamer Kosman Keuken Kosman

Gastenboerderij Kosman 12-15 personen

Samen genieten in een prachtige, luxe groepsaccommodatie in Overijssel. Dat kan bij de Kosman. Indien je met maximaal 15 personen komt heb je de beschikking over de helft van deze mooie gastenboerderij

Bekijk deze accommodatie
6
kamers
15
bedden
Huisdieren
Rolstoel toegankelijk
van
tot
vanaf
Aanvragen
Kosman 4 van 12 Hottub Kosman Keuken Kosman

Gastenboerderij Kosman 24-30 personen

Samen genieten in een prachtige, luxe groepsaccommodatie in Overijssel. Dat kan bij de Kosman. Indien je met minimaal 24 personen komt heb je de beschikking over gehele gastenboerderij

Bekijk deze accommodatie
12
kamers
30
bedden
Huisdieren
Rolstoel toegankelijk
van
tot
vanaf
Aanvragen
Foto 1 Keampke Buiten Foto 6 Keampke Buiten overdekte veranda Foto 2 bijkletsen op de veranda van t Keampke Buiten

't Keampke Buiten

Een Twentse boerderij in een modern jasje, dat is toch wel de beste omschrijving voor dit mooie huis. Met veranda, houtkachel binnen en buiten, sfeervolle details en een prachtig uitzicht. Hier is het ouderwets genieten met de hele familie.

Bekijk deze accommodatie
6
kamers
15
bedden
6
badkamers
Huisdieren
Rolstoel toegankelijk
van
tot
vanaf
Aanvragen

Laatst bekeken accommodaties